Actief en Sociaal

Kleinschalig, persoonlijk en gastvrij

Programma Wandelreis Andalusië

Dag 1 Om half twaalf verzorgen wij een transfer van luchthaven Málaga naar het hotel in Canillas de Albaida. Kom je later aan dan kunnen we een taxi voor je boeken of je helpen bij het boeken van een huurauto. Er gaat aan het einde van de middag ook een bus naar Canillas. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Bij aankomst vroeg op de dag maken we een kennismakingswandeling door het dorp. We laten je de bezienswaardigheden in het dorp zien en drinken iets op één van de terrasjes. ‘s Avonds wacht een drie gangen diner in een lokaal restaurant.

Dag 2 Na het ontbijt in een lokale bar vertrekken we vanuit het hotel voor een wandeling van ongeveer drie uur langs de Rio Cájula. Langs de rivier, geflankeerd door avocadobomen, oleanders, rotspartijen en geurige kruiden stijgen we langzaam tot 750 meter hoogte. Door olijfboomgaarden en kleine wijngaarden lopen we terug naar het dorp, waar je een de middag ontspannen kunt doorbrengen in het hotel of in één van de gezellige barretjes in het dorp.

Dag 3 Vandaag lopen we in ongeveer 2,5 uur naar het levendige Cómpeta. Daar hebben we tijd voor een kop koffie of een kleine lunch, waarna we doorlopen naar de bodega van Pepe en Maria om te proeven van de bekende Málaga wijnen die in deze kleine familie bodega worden gemaakt. We krijgen een korte rondleiding en kunnen daarna aanschuiven om te proeven van verschillende wijnen en kleine hapjes. Na de wijnproeverij worden we opgehaald en terug gebracht naar het hotel.

Dag 4 Met de minibus worden naar het beginpunt van de wandeling gebracht. Van hier lopen we eerst naar het mooi gelegen gehuchtje Corumbela. Van hieruit kunnen we onze eindbestemming, het dorp Sayalonga, al zien liggen aan de overkant van het dal. Als we geluk hebben kunnen we koffie drinken bij de vriendelijke Inmaculada, waarna we onze weg vervolgen naar Sayalonga.

Dag 5 Een vrije dag vandaag. Keuze dus om lekker te luieren, een wandeling te maken, te lunchen in bijvoorbeeld Cómpeta of de bus te nemen naar de badplaats Torre de Mar of zelfs een dagje door te brengen in het mooie Málaga. Ter plaatse kun je je laten informeren over de mogelijkheden en we kunnen desgewenst boekingen voor je doen.

Dag 6 Vandaag worden we in ongeveer tien minuten naar het begin van de wandeling gebracht. Vandaar lopen we in ongeveer 2,5 uur naar het dorpje Salares. Een kleine slaperig dorp met veel overblijfselen uit de Moorse cultuur.

De wandeling tekent zich door mooie vergezichten. In Salares kun je kiezen of je terug wilt lopen naar Canillas de Albaida (ca. 2 1/2 uur) of liever wordt opgehaald met de auto. In het hotel is er weer tijd om te ontspannen en 's avonds gaan we met elkaar uit eten bij een lokaal restaurant.

Dag 7
We gaan het natuurpark in en lopen langs een oud muilezelspad langs de ruïnes van oude herbergen. Een prachtig pad met uitzicht naar de Middellandse Zee. Door het dal van de Imker lopen we vervolgens naar de oude waterkracht centrale van Canillas de Albaida, waar we opgehaald worden. We gaan vanavond uit eten, onze laatste avond samen. Hopelijk zijn jullie moe en voldaan!

Dag 8
Vertrekdag. Er is een transfer naar het vliegveld in Málaga om acht uur 's morgens. Wil je pas later vertrekken, dan kunnen we een taxi voor je regelen of je informeren over de bustijden.